HTML

Palackok a felsőoktatásból

Jegyzet a magyar felsőoktatási rendszerről. Finanszírozás, lopás, korrupció, arrogancia, szakok megszűnnek és születnek, mi meg észre sem vesszük az akasztott embereket az út mentén és a zombikat az iskolákban.

Friss topikok

Linkblog

PTE: Egy hónapja fekszik a szemetes a D épületnél (Krónikus)

2009.03.30. 09:10 :: poket

A D épület előtti szemetes megtelt de ez senkit nem zavar. Ki is dőlt, de ez sem zavar senkit. Mindez nagyjából egy hónapja történt de még mindig nem zavar senkit. Na persze nem lehet, hogy egy szemetes körül forogjon a világ, lehet hogy észre sem vette senki. Még a dékán sem, pedig talán pont ő döntötte fel. Kis kitérő a BTK operatív hatékonyságára. Válságkezelés magas szinten.

 

Körülbelül egy hónapja hever egy kidőlt szemetes a D épület előtt a PTE-n. Érdekesség hogy a BTK dékánia kapott helyet az épületben, és csoda hogy a dékán urat annyira nem zavarja ez a probléma hogy egy hónap alatt nem történt az ügyben előrelépés. Egyik barátommal hosszasan elemztük a helyzetet, hogy vajon rögzítve volt-e a szemetes vagy nem, mielőtt felborult. Sajnos motiváció-csökkentő ereje van annak a ténynek, hogy a szemetest nem lehet csak úgy a helyére állítani, mint újabban kiderült, hiszen a többi hasonló szemetes a földbe van ásva. Említett barátomnak a szemetes az egyetemi adminisztráció állatorvosi elefántja, amin jól lekövethető a magyar válságkezelés hatékonysága. 

Ugyanis jól lekövethetőek a nyomok amik a felborult szemeteshez vezetnek. A szemetes a dékánia melletti padok mögé van bedobva, teljesen tele is van. Már említettem hogy az épület amellett hogy 4 emeletnyi tanteremnek ad otthont a TO és a dékánia épülete is. Egy ilyen szemetes csak akkor borul fel ha egy autó vagy egy-két diák nekiugrik. A második variáció azért tűnik kevésbbé valószínűnek, mert ez az egyetlen szemetes ami felborult, tehát a vandalizmus nem jellemző a PTE-re. Persze lehet hogy ettől még egy kezdődő divat jeleit látjuk, de valljuk be ha így van az szintén az egyetemi vezetés felelőssége, hiszen valami oka csak van annak hogy diákok súlyos perceket szánnak arra a tevékenységre hogy egy kukát kimozdítsanak a helyéről. 

A másik lehetőség hogy egy autó döntötte ki a helyéről a kukát, aminek elég nagy a valószínűsége habár az egyetemnek erre a pontjára autóval már nemigen lehet behajtani. Van ugyanis rendes parkoló az egyetemen, ahova mindenki nyugodtan leteheti a kocsit. Dékán úr azonban úgy érzi hogy megalázó az a helyzet hogy az egyetem területén nem parkolhat, így ő eldöntötte hogy igenis odaparkol a D épület elé. Ezen felbuzdulva még egy másik autó (dékán nem lehet, ki tudja ki az?) is rendszeresen parkol a D épület elé. Itt ragadnám meg az alkalmat hogy hirdessem: még egy autó elfér közöttük, ha valakinek esetleg derogál az egyetemi parkoló. A diákok persze megszokták hogy a járdán és mindenhol autók állnak, gyakorlottan kerülgetik is azokat mindenféle felháborodás nélkül. 

Az autók persze nem zavarnak senki, még a HÖK-öt sem. Pedig dicső képviselőink minden nap ott haladnak el a D épület előtt, a kidőlt kuka előtt, a parkoló dékán előtt. Dehát kit zavar az ilyesmi... ugyanmár.

Ha bármi változás van, szólok, ha nincs akkor is...

Szólj hozzá!

Címkék: vicc autó válság hök btk parkoló kuka tehetetlenség dékán pte szemetes d épület állatorvosi elefánt

A bejegyzés trackback címe:

https://fepal.blog.hu/api/trackback/id/tr921034589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása