HTML

Palackok a felsőoktatásból

Jegyzet a magyar felsőoktatási rendszerről. Finanszírozás, lopás, korrupció, arrogancia, szakok megszűnnek és születnek, mi meg észre sem vesszük az akasztott embereket az út mentén és a zombikat az iskolákban.

Friss topikok

Linkblog

PTE: munka-szombat

2009.03.29. 00:37 :: poket

Alternatív módon értelmezte a PTE-BTK a munkanapnak nyilvánított szombati napot, hiszen az egyetemi porták szombati nyitvatartással dolgoztak, a könyvtár ki sem nyitott, a TO pedig valami egészen különös nyitvatartással működött, egészen délig.

Vajon mit csinál a BTK mikor az egész ország dolgozik? Találgatásokra persze nincsen okunk, hogyan is feltételezhetnénk, hogy eltérne a dolgok hagyományos menetétől, hiszen szombaton minek is dolgozni, tanítani, egyáltalán minek tartsuk tovább nyitva az egyetem kapuit mint szoktuk? Ezért a dékán úr oktatási szüntetet rendelt el erre a napra, ki tudja miért? Valahogy így vészelte át a magyar felsőoktatás a rendszerváltást is, bár néhány intézményt azért felsőbb kategóriába léptettek hogy teljesíteni lehessen az EU-s quótát az egyetemek számában. De ezen kívül nem történik és nem is történt semmi.

Ma beszéltem egy portással, aki elmondta hogy rajtam kívül ketten vettek fel kulcsot aznap az egyik épületben, ami azt jelenti hogy nem folyik levelező-képzés sem (egy öt emeletes objektum falai között) szombaton, ami egyébként munkanap. A könyvtár persze nem fogadott látogatókat, diákokat sem láttam egész nap, kivéve a tesiseket akik valami mérkőzést játszottak, de ebből csak a kürtöket és dobokat halottam, nem volt rá energiám és időm hogy kiderítsem ki miben nyert és veszített.

Szóval így ünnepelte meg a BTK-TTK Pécsen a munkanapot. Persze mondhatnánk hogy tökös gyerekek, nem adták be a derekukat... Dehát azért ez mégiscsak botrány, hogy az egész ország dolgozik, itt meg nem történik semmi...

A már említett portástól próbáltam megtudni hogy milyen napnak számít a mai, de csak annyit mondott hogy fogalma sincs, ha lehet ne itt vacsorázzak mert neki úgy tűnik hogy az összes porta bezár szombati nyitvatartás szerint. Mondom: "de ma munkanap van" erre ő: "nem, ma szombat van... szombat".

A fejetlenség úgy látszik már a munkaidőket nyaldossa, nemsokár ezek szerint már az is csak selytések alapján lesz elrendezve, hogy ki mit csináljon, kinek ki a főnöke stb. Vajon meddig lesz rögzítve annak a rendje hogy ki a tanár és ki a diák? Persze nem a portásokon fordul meg a világ mégha ők azt is hiszik. De amikor a dékán magasról tesz arra mi a munkanap és amikor a portás azt sem tudja mikor kell zárni, akkor el kellene gondolkozni a haladási irányokon.

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem szombat portás könyvtár btk munkanap zárva dékán pte

A bejegyzés trackback címe:

https://fepal.blog.hu/api/trackback/id/tr21032291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása